Tuesday, March 25, 2008

Facts

Stiati ca:
  • Erno Rubik a inventat cubul in primavara anului 1974 in Budapesta. Lucra la un model ce avea in vedere explicarea geometriei tridimensionale si a sfarsit prin a crea cea mai bine vanduta jucarie din lume.
  • La nivel mondial s-au vandut peste 300 de milioane de cuburi Rubik. Daca toate acestea ar fi fost puse unele peste altele, ar fi ajuns la dublul inaltimii muntelui Everest!
  • Cubul Rubik a fost prezentat in zeci de carti, reviste, filme si a avut chiar propriu serial. Milioane de pagini web, bloguri si clipuri video sunt dedicate in prezent cubului.
  • Una dintre viitoarele finaliste la Olimpiadele Comunicarii de anul acesta poarta numele acestei jucarii. (WOW, asta e cel mai tare "Stiati ca")
  • Cubul a inspirat tot: de la moda, arhitectura, muzica, filme si discursuri politice.
  • Cel mai inalt cub din lume se gaseste in Knoxville, Tennessee, are trei metrii inaltime si cantareste peste 500 de kg! (wow...as vrea sa vad pe cineva jucandu-se cu el).


  • Campionate nationale si internationale de rezolvare rapida a cubului s-au tinut regulat incepand cu anul 2003. Asociatia Mondiala a Cubului (The World Cube Association) organizeaza in prezent competitii in care participantii trebuie sa rezolve cubul: cu o singura mana, doar cu picioarele (interesant ce putem spune). Exista chiar si o competitie in care participantii trebuie sa il rezolve cat mai repede posibil LEGATI LA OCHI! (Hmmmm, inca nu suntem atat de avansati).

Pentru ca noi dorim sa va tinem informati si vrem sa va starnim atat curiozitatea dar si imaginatia, zilele urmatoare vom revenii cu cifre din lumea cubului Rubik! :)


Semnat: Echipa Rubik

3 comments:

Carina said...

Niciodata nu m-am descurcat cu cubul ala :))

Andreea Paraschiv said...

Nu'i nimic.. incercand inveti! ;)

Unknown said...

tare ideea de a da echipei numele acestui faimos cub...nu stiam ca se numeste rubik :D da e tare cubul si te cam chinui cu el :) succes! I'll be there too, poate ne vedem :P